Tilbage til startsiden...

Kontaktløse kort eller tags

 
Kontaktløse/kontaktfrie kort og tags (også kaldet nøglebrikker) anvendes mere og mere.
 
I mange tilfælde erstatter RFID-teknologien den lidt gammeldags magnetstribe.
 
Vil du vide mere om vores RFID-kort, så klik her.
 
Vil du vide mere om vores RFID-tags, så klik her.
 

Generel information om RFID (Radio Frekvent Identifikation)

RFID blev udviklet til at kunne spore emner, og de første applikationer kom for mere end 20 år siden. Ligesom optisk læsning af bogstaver, stregkoder, smart cards og i visse tilfælde de kommende biometriske teknologier (læsning af hånd- og ansigtsgeometri, fingeraftryk, irisscanning og stemmegenkendelse osv.) er RFID en Automatisk Identifikation og Datafangst teknologi kaldet AIDC.
 
Alle AIDC teknologier tillader identifikation og/eller indsamling af data til et datasystem uden at anvende et tastatur eller mus. Det grundlæggende mål er at eliminere fejlkilder samt at gøre identifikationsprocessen hurtigere.
 
RFID tager imod information i en applikation uden direkte kontakt og uden visuel kontakt med objektet, hvilket er den primære fordel sammenlignet med andre AIDC teknologier.
 
I dag omfatter RFID teknologien også læse- og skrivemuligheder samt ”antikollisionprotokol”, som tillader at læse et antal numre på identificerede objekter som befinder sig i læseområdet og som gør at hver tag kun læses en gang.
 
Et typisk RFID system består af en læser, en antenne og en transponder (eller tag), en energikilde og et computersystem. Læseren manøvrerer det kontaktløse område mellem sig selv og transponderen. I et passivt RFID system findes energikilden til transponderen også i læseren.